250 γρ. ασπραδι αυγου (5-6 ασπραδια)
50 γρ. βρωμη (3 κουταλιες της σουπας ΓΕΜΑΤΕΣ)
μισο ποτηρι νερο
30 γρ. καρυδια (μιση χουφτα)
μια κουταλια του γλυκου μελι
μισο μηλο
κανελα
χτυπαμε στο mixer τα ασπραδια με την βρωμη τα καρυδια και το νερο ετσι ωστε να γινει ενας αραιομενος χυλος (λιγο πιο αραιομενος απο τον χυλο για κρεπες).
βαζουμε το αντικολιτικο τιγανι να ζεσταθει. Χωρις λαδι.
ριχνουμε τοσο απο το μειγμα εως οτου καλυψει τον πατο του τιγανιου.
το καθε πιτακι γινεται σε λιγοτερο απο 1 λεπτο..
συνεχιζουμε με το υπολυπο του μειγματος (συνιθως βγαινουν 6-7 λεπτα πιτακια)
καθε πιτακι που βγαινει το πασπαλιζουμε με κανελα και σταζουμε λιγο απο το μελι (δεν ειναι αναγκη να αλειψουμε ολο το πιτακι με μελι, αλωστε εχουμε μονο ενα κουταλακι του γλυκου και δεν θα μας φτασει ).
κοβουμε σε λεπτες ροδελες το μισο μηλο και το απλωνουμε σε μια απο τις ενδιαμεσες στρωσεις..
τωρα οσο για τις θερμιδες..
250γρ. ασπραδι = 150 θερμιδες
50γρ. βρωμη= 178 θερμιδες
- 25γρ. προτεινη
- 02γρ. υδατανθρακα
- 0γρ. λιπαρα
30 γρ. καρυδια = 155 θερμιδες
- 5γρ. προτεινη
- 30γρ. υδατανθρακα
- 04γρ. λιπος
μισο μηλο = 25 θερμιδες
3γρ. προτεινη 3γρ. υδατανθρακα 17γρ. λιπαρα
- 0γρ. προτεινη
- 6,5γρ. υδατανθρακα
- 0,05γρ. λιπαρα
συνολο: 508 θερμιδες
33γρ. προτεινη
40γρ. υδατανθρακα
21,5γρ. λιπαρα
αν εχω κανει καπου λαθος στις τιμες παρακαλω διορθωστε με!
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 16
-
21-10-09 13:50 #1
- Εγγραφή
- 08-02-2009
- Περ.
- Βενετία (ΙΤ)
- Μηνύματα
- 91
πιτάκι βρώμης με μέλι-καρύδια-μήλο-κανέλα
-
21-10-09 15:42 #2
ποση ωρα το ψηνεις>?
το μηλο πως γινεται?>bigger weights mean more mass.
http://mdtv.musculardevelopment.com/...view/1935/218/
Watch as Kai Greene lets his emotions do the talking about how feels homesick
http://www.youtube.com/watch?v=Y7CqVPKbQ3cRonnie
Ronnie Coleman 8X Mr Olympia
-
21-10-09 19:41 #3
- Εγγραφή
- 08-02-2009
- Περ.
- Βενετία (ΙΤ)
- Μηνύματα
- 91
-
21-10-09 20:31 #4
Ωραίος ρε παίκτη,με ενδιαφερει η συνταγη σου γιατί εδω και αρκετα χρόνια τρωω βρωμη και έχει αρχίσει να με κουραζει,αυτες οι εναλλαγες είναι πολύ χρησιμες,φαίνεται και νόστιμη !! Μιαμ μιαμ
-
28-11-09 15:45 #5
-
28-11-09 18:52 #6
Εγω κανω με τα ιδια υλικα αλλα το μηλο μεσα αλεσμενο και το ψηνω στο φουρνο.
Γινεται σαν κεικ,το κοβω σε κομματια και το βαζω στο ψυγειο ,ειναι πολυ ωραιο και κρυο και αν βαλεις το μηλο μεσα αλεσμενο δεν χρειαζεται κανενα αλλο γλυκαντικο γιατι βγαζει τη δικη του ζαχαρη που ειναι αρκετη Για οποιον δεν εχει προβλημα να χασει κιλα μπορει να βαλει και μπανανα για ακομα πιο γλυκια γευση
-
20-08-11 16:19 #7
- Εγγραφή
- 22-09-2008
- Μηνύματα
- 351
ρε παιδια ωραία συνταγή αλλά στο φούρνο πόσην ώρα θέλει?
" ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ,
ΑΝ ΔΕΙΛΙΑΣΩ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ,
ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΜΕ...."
-
20-08-11 16:30 #8
Νοστιμότατο "θέμα" ξέθαψες!
Και ότι ήθελα εναλλακτικές στο πρωινό μου!
Νομίζω έχω και όλα τα υλικά..Ωχ τι έχει να γίνει αύριο!
Εγώ σήμερα έκανα κάτι παρόμοιο στον φούρνο χρησιμοποιώντας ένα μικρό ταψί.
Έβαλα το πιτάκι βρώμης στον αέρα-γκριλ σε φουλ θερμοκρασία και μέσα σε πολύ λίγα λεπτά έγινε-ίσως λιγότερα και απο 5.
Απλά κοιτάζεις να πάρει χρώμα.
Κατα προτίμηση όχι μαύρο!
Whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
-
20-08-11 23:20 #9
για μενα ψηστε το μηλο στο φουρνο πρωτα για 10-15 λεπτα κ μετα βαλτε το οπως λεει το παλικαρι του οποιου η συνταγουλα τα σπασε.τωρα ειμαι σε αρμυρη φαση εγω.φτιαχνω πατατακια βρωμης.σημερα εφτιαξα με σαλτσα ντοματας ριγανη δυοσμο κ σκορδο.μεσογειακο.σορυ για το οφ..αλλα οταν μιλαμε για μασα....
keep your eyes to the sky but your feet on the ground
rep till u black out
and if love could change the course of fate...these nights...we move mountains...
-
26-08-11 14:56 #10
Σήμερα έφτιαξα κι εγώ πρώτη φορά το μηλοπιτάκι βρώμης με μέλι, μήλο και κανέλα.
Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο . . . !
Κάθε φορά μάλλον έτσι θα το φτιάχνω, σκέτο είναι σχεδόν άγευστο..
Μπράβο παιδιά για τις προτάσεις - δημιουργίες σας!
Αλήθεια, σεφ στο forum υπάρχουν? Μήπως μας δώσουν ακόμα πιο εξεζητημένες θρεπτικές συνταγές.
-
04-09-11 10:36 #11
Σήμερα για δοκιμή πρόσθεσα και ταχίνι στο μείγμα, η αλήθεια είναι το πικρίζει λίγο αλλά και πάλι η γεύση είναι πολύ καλή.
-
04-09-11 10:45 #12
-
04-09-11 11:59 #13
πολύ καλή συνταγή του παρλιάρου με βρώμη και μπανάνα. Παραθέτω το link με το video από την εκπομπή του mega.
http://www.megatv.com/glykesalximies...&pubid=2136883
copy paste στον browser σας.
μπορέιτε να την παραλλάξετε, π.χ. ανί για φουντούκια εγώ βάζω φυστίκια και καθόλου ζάχαρη. την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγα αποξυραμένα φρουτάκια yummy
-
01-10-11 19:12 #14
- Εγγραφή
- 19-07-2010
- Μηνύματα
- 62
Τα έκανα όλα χαρτί και καλαμάρι..
Ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι περιμένω..και όχι μόνο κόλισε αλλά έγινε και αφρός.
Τέλος πάντων πλένω το τηγάνι και δοκιμάζω 2η φορά..
Αποτέλεσμα = Καθάριζα την κουζίνα 10 ώρες και ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΕΦΙ ΜΕ ΤOYΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΙ!
ΧΑ-ΧΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
-
01-10-11 21:12 #15
@iroNMike1995
το τηγάνι είχε κάψει καλά πριν ρίξεις το μείγμα? ήταν αντικολιτικό ? το πιτάκι το άφησες μερικά λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει μόνο του πριν δοκιμάσεις να το γυρίσεις?
αυτό που έπαθες το πάθαινα κάθε φορά μέχρι να καταλάβω τον τρόπο και πλέον βγαίνει τέλειο.Though I walk through the Valley of the Shadow of Death, I fear no Evil, for I am the baddest Motherfucker in the Valley.