Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 16
  1. 21-10-09 13:50 #1

    Εγγραφή
    08-02-2009
    Περ.
    Βενετία (ΙΤ)
    Μηνύματα
    91
    Προεπιλογή πιτάκι βρώμης με μέλι-καρύδια-μήλο-κανέλα



    250 γρ. ασπραδι αυγου (5-6 ασπραδια)
    50 γρ. βρωμη (3 κουταλιες της σουπας ΓΕΜΑΤΕΣ)
    μισο ποτηρι νερο
    30 γρ. καρυδια (μιση χουφτα)
    μια κουταλια του γλυκου μελι
    μισο μηλο
    κανελα
    χτυπαμε στο mixer τα ασπραδια με την βρωμη τα καρυδια και το νερο ετσι ωστε να γινει ενας αραιομενος χυλος (λιγο πιο αραιομενος απο τον χυλο για κρεπες).
    βαζουμε το αντικολιτικο τιγανι να ζεσταθει. Χωρις λαδι.
    ριχνουμε τοσο απο το μειγμα εως οτου καλυψει τον πατο του τιγανιου.
    το καθε πιτακι γινεται σε λιγοτερο απο 1 λεπτο..
    συνεχιζουμε με το υπολυπο του μειγματος (συνιθως βγαινουν 6-7 λεπτα πιτακια)
    καθε πιτακι που βγαινει το πασπαλιζουμε με κανελα και σταζουμε λιγο απο το μελι (δεν ειναι αναγκη να αλειψουμε ολο το πιτακι με μελι, αλωστε εχουμε μονο ενα κουταλακι του γλυκου και δεν θα μας φτασει ).
    κοβουμε σε λεπτες ροδελες το μισο μηλο και το απλωνουμε σε μια απο τις ενδιαμεσες στρωσεις..
    τωρα οσο για τις θερμιδες..
    250γρ. ασπραδι = 150 θερμιδες
    • 25γρ. προτεινη
    • 02γρ. υδατανθρακα
    • 0γρ. λιπαρα
    50γρ. βρωμη= 178 θερμιδες
    • 5γρ. προτεινη
    • 30γρ. υδατανθρακα
    • 04γρ. λιπος
    30 γρ. καρυδια = 155 θερμιδες
    • 3γρ. προτεινη
    • 3γρ. υδατανθρακα
    • 17γρ. λιπαρα
    μισο μηλο = 25 θερμιδες
    • 0γρ. προτεινη
    • 6,5γρ. υδατανθρακα
    • 0,05γρ. λιπαρα


    συνολο
    : 508 θερμιδες
    33γρ. προτεινη
    40γρ. υδατανθρακα
    21,5γρ. λιπαρα
    αν εχω κανει καπου λαθος στις τιμες παρακαλω διορθωστε με!
    Απάντηση με παράθεση
     

  2. 21-10-09 15:42 #2
    Kris Dim follower
    Το avatar του χρήστη thegravijia

    Εγγραφή
    31-07-2008
    Μηνύματα
    6.708
    Προεπιλογή
    ποση ωρα το ψηνεις>?
    το μηλο πως γινεται?>
    bigger weights mean more mass.
    http://mdtv.musculardevelopment.com/...view/1935/218/
    Watch as Kai Greene lets his emotions do the talking about how feels homesick
    http://www.youtube.com/watch?v=Y7CqVPKbQ3cRonnie
    Ronnie Coleman 8X Mr Olympia
    Απάντηση με παράθεση
     

  3. 21-10-09 19:41 #3

    Εγγραφή
    08-02-2009
    Περ.
    Βενετία (ΙΤ)
    Μηνύματα
    91
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο thegravijia Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποση ωρα το ψηνεις>?
    το μηλο πως γινεται?>
    ψηνω τα πιτακια στο τιγανι ενα-ενα. γυρω στο μισο λεπτο το ενα θελει μπορει και να τα παραλεω.
    το μιλο φρεσκο το κοβεις χωρις περαιτερω διαδικασιες το βαζεις ενδιαμεσα και περνει γευση απο την κανελα.
    Απάντηση με παράθεση
     

  4. 21-10-09 20:31 #4
    Administrator
    Το avatar του χρήστη Polyneikos

    Εγγραφή
    01-06-2008
    Μηνύματα
    39.563
    Προεπιλογή
    Ωραίος ρε παίκτη,με ενδιαφερει η συνταγη σου γιατί εδω και αρκετα χρόνια τρωω βρωμη και έχει αρχίσει να με κουραζει,αυτες οι εναλλαγες είναι πολύ χρησιμες,φαίνεται και νόστιμη !! Μιαμ μιαμ
    Απάντηση με παράθεση
     

  5. 28-11-09 15:45 #5
    Το avatar του χρήστη primordial

    Εγγραφή
    07-06-2009
    Περ.
    "Psycho Circus"
    Μηνύματα
    1.027
    Thumbs up
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kappadee Εμφάνιση μηνυμάτων



    250 γρ. ασπραδι αυγου (5-6 ασπραδια)
    50 γρ. βρωμη (3 κουταλιες της σουπας ΓΕΜΑΤΕΣ)
    μισο ποτηρι νερο
    30 γρ. καρυδια (μιση χουφτα)
    μια κουταλια του γλυκου μελι
    μισο μηλο
    κανελα
    χτυπαμε στο mixer τα ασπραδια με την βρωμη τα καρυδια και το νερο ετσι ωστε να γινει ενας αραιομενος χυλος (λιγο πιο αραιομενος απο τον χυλο για κρεπες).
    βαζουμε το αντικολιτικο τιγανι να ζεσταθει. Χωρις λαδι.
    ριχνουμε τοσο απο το μειγμα εως οτου καλυψει τον πατο του τιγανιου.
    το καθε πιτακι γινεται σε λιγοτερο απο 1 λεπτο..
    συνεχιζουμε με το υπολυπο του μειγματος (συνιθως βγαινουν 6-7 λεπτα πιτακια)
    καθε πιτακι που βγαινει το πασπαλιζουμε με κανελα και σταζουμε λιγο απο το μελι (δεν ειναι αναγκη να αλειψουμε ολο το πιτακι με μελι, αλωστε εχουμε μονο ενα κουταλακι του γλυκου και δεν θα μας φτασει ).
    κοβουμε σε λεπτες ροδελες το μισο μηλο και το απλωνουμε σε μια απο τις ενδιαμεσες στρωσεις..
    τωρα οσο για τις θερμιδες..
    250γρ. ασπραδι = 150 θερμιδες
    • 25γρ. προτεινη
    • 02γρ. υδατανθρακα
    • 0γρ. λιπαρα
    50γρ. βρωμη= 178 θερμιδες
    • 5γρ. προτεινη
    • 30γρ. υδατανθρακα
    • 04γρ. λιπος
    30 γρ. καρυδια = 155 θερμιδες
    • 3γρ. προτεινη
    • 3γρ. υδατανθρακα
    • 17γρ. λιπαρα
    μισο μηλο = 25 θερμιδες
    • 0γρ. προτεινη
    • 6,5γρ. υδατανθρακα
    • 0,05γρ. λιπαρα


    συνολο
    : 508 θερμιδες
    33γρ. προτεινη
    40γρ. υδατανθρακα
    21,5γρ. λιπαρα
    αν εχω κανει καπου λαθος στις τιμες παρακαλω διορθωστε με!


    Μηλόπιτα δλδ...??? Super είναι... μου φαίνεται πως θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα...!!!!
    "If we could give every individual the right amount of nourishment and exercise, not too little and not too much, we would have found the safest way to health."

    Hippocrates


    Απάντηση με παράθεση
     

  6. 28-11-09 18:52 #6
    Προεπιλογή
    Εγω κανω με τα ιδια υλικα αλλα το μηλο μεσα αλεσμενο και το ψηνω στο φουρνο.
    Γινεται σαν κεικ,το κοβω σε κομματια και το βαζω στο ψυγειο ,ειναι πολυ ωραιο και κρυο και αν βαλεις το μηλο μεσα αλεσμενο δεν χρειαζεται κανενα αλλο γλυκαντικο γιατι βγαζει τη δικη του ζαχαρη που ειναι αρκετη Για οποιον δεν εχει προβλημα να χασει κιλα μπορει να βαλει και μπανανα για ακομα πιο γλυκια γευση
    Απάντηση με παράθεση
     

  7. 20-08-11 16:19 #7
    Προεπιλογή
    ρε παιδια ωραία συνταγή αλλά στο φούρνο πόσην ώρα θέλει?
    " ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΕ,
    ΑΝ ΔΕΙΛΙΑΣΩ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ,
    ΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙΤΕ ΜΕ...."
    Απάντηση με παράθεση
     

  8. 20-08-11 16:30 #8
    Προεπιλογή
    Νοστιμότατο "θέμα" ξέθαψες!
    Και ότι ήθελα εναλλακτικές στο πρωινό μου!


    Νομίζω έχω και όλα τα υλικά..Ωχ τι έχει να γίνει αύριο!

    Εγώ σήμερα έκανα κάτι παρόμοιο στον φούρνο χρησιμοποιώντας ένα μικρό ταψί.
    Έβαλα το πιτάκι βρώμης στον αέρα-γκριλ σε φουλ θερμοκρασία και μέσα σε πολύ λίγα λεπτά έγινε-ίσως λιγότερα και απο 5.
    Απλά κοιτάζεις να πάρει χρώμα.
    Κατα προτίμηση όχι μαύρο!
    Whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
    Απάντηση με παράθεση
     

  9. 20-08-11 23:20 #9
    Το avatar του χρήστη tolis93

    Εγγραφή
    19-04-2011
    Περ.
    biggini bottom
    Μηνύματα
    5.948
    Προεπιλογή
    για μενα ψηστε το μηλο στο φουρνο πρωτα για 10-15 λεπτα κ μετα βαλτε το οπως λεει το παλικαρι του οποιου η συνταγουλα τα σπασε.τωρα ειμαι σε αρμυρη φαση εγω.φτιαχνω πατατακια βρωμης.σημερα εφτιαξα με σαλτσα ντοματας ριγανη δυοσμο κ σκορδο.μεσογειακο.σορυ για το οφ..αλλα οταν μιλαμε για μασα....
    keep your eyes to the sky but your feet on the ground
    rep till u black out

    and if love could change the course of fate...these nights...we move mountains...
    Απάντηση με παράθεση
     

  10. 26-08-11 14:56 #10
    Το avatar του χρήστη Babis Stinson

    Εγγραφή
    17-08-2011
    Περ.
    Πάτρα
    Μηνύματα
    134
    Προεπιλογή
    Σήμερα έφτιαξα κι εγώ πρώτη φορά το μηλοπιτάκι βρώμης με μέλι, μήλο και κανέλα.
    Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο . . . !

    Κάθε φορά μάλλον έτσι θα το φτιάχνω, σκέτο είναι σχεδόν άγευστο..
    Μπράβο παιδιά για τις προτάσεις - δημιουργίες σας!

    Αλήθεια, σεφ στο forum υπάρχουν? Μήπως μας δώσουν ακόμα πιο εξεζητημένες θρεπτικές συνταγές.
    Απάντηση με παράθεση
     

  11. 04-09-11 10:36 #11
    Το avatar του χρήστη Babis Stinson

    Εγγραφή
    17-08-2011
    Περ.
    Πάτρα
    Μηνύματα
    134
    Προεπιλογή
    Σήμερα για δοκιμή πρόσθεσα και ταχίνι στο μείγμα, η αλήθεια είναι το πικρίζει λίγο αλλά και πάλι η γεύση είναι πολύ καλή.
    Απάντηση με παράθεση
     

  12. 04-09-11 10:45 #12
    Το avatar του χρήστη TToni Shark

    Εγγραφή
    14-03-2010
    Περ.
    Ωραιόκαστρο
    Μηνύματα
    545
    Προεπιλογή
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tolis93 Εμφάνιση μηνυμάτων
    για μενα ψηστε το μηλο στο φουρνο πρωτα για 10-15 λεπτα κ μετα βαλτε το οπως λεει το παλικαρι του οποιου η συνταγουλα τα σπασε.τωρα ειμαι σε αρμυρη φαση εγω.φτιαχνω πατατακια βρωμης.σημερα εφτιαξα με σαλτσα ντοματας ριγανη δυοσμο κ σκορδο.μεσογειακο.σορυ για το οφ..αλλα οταν μιλαμε για μασα....
    Το έχω δοκιμάσει τα σπάει
    ​HONDA CBR 600F 2012
    Απάντηση με παράθεση
     

  13. 04-09-11 11:59 #13
    Το avatar του χρήστη xrisbud

    Εγγραφή
    06-11-2009
    Περ.
    Aθήνα
    Μηνύματα
    94
    Προεπιλογή
    πολύ καλή συνταγή του παρλιάρου με βρώμη και μπανάνα. Παραθέτω το link με το video από την εκπομπή του mega.
    http://www.megatv.com/glykesalximies...&pubid=2136883

    copy paste στον browser σας.

    μπορέιτε να την παραλλάξετε, π.χ. ανί για φουντούκια εγώ βάζω φυστίκια και καθόλου ζάχαρη. την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγα αποξυραμένα φρουτάκια yummy
    Απάντηση με παράθεση
     

  14. 01-10-11 19:12 #14
    Προεπιλογή
    Τα έκανα όλα χαρτί και καλαμάρι..
    Ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι περιμένω..και όχι μόνο κόλισε αλλά έγινε και αφρός.
    Τέλος πάντων πλένω το τηγάνι και δοκιμάζω 2η φορά..
    Αποτέλεσμα = Καθάριζα την κουζίνα 10 ώρες και ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΕΦΙ ΜΕ ΤOYΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΧΥΤΙ!

    ΧΑ-ΧΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    Απάντηση με παράθεση
     

  15. 01-10-11 21:12 #15
    Το avatar του χρήστη rey1989

    Εγγραφή
    14-04-2011
    Περ.
    Πάτρα
    Μηνύματα
    2.023
    Προεπιλογή
    @iroNMike1995

    το τηγάνι είχε κάψει καλά πριν ρίξεις το μείγμα? ήταν αντικολιτικό ? το πιτάκι το άφησες μερικά λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει μόνο του πριν δοκιμάσεις να το γυρίσεις?

    αυτό που έπαθες το πάθαινα κάθε φορά μέχρι να καταλάβω τον τρόπο και πλέον βγαίνει τέλειο.
    Though I walk through the Valley of the Shadow of Death, I fear no Evil, for I am the baddest Motherfucker in the Valley.
    Απάντηση με παράθεση
     

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία