παιδια ποια μαρκα παιρνετε απο αυτα?και απο που
?
οσες εχω δει ειναιο πολυ ακριβεσ..καλη ερευνα αγορας...
Θέμα: Φυστικοβούτυρο
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 15 από 241
-
05-09-07 10:41 #1Φυκοβουτυρο,ανθος ορυζης
-
05-09-07 11:28 #2
Ρε pikolo, μην ανοιγεις συνεχως topic για θεματα διατροφης που θα μπορουσαν να ρωτηθουν ολα μαζι σε ενα topic
-
05-09-07 14:08 #3
γιατι ειναι πολυ ποιο ευκολο και σε αλλα μελη να ξερουν τι εχει το καθε topic....αλλιως θα επρεπε να γραφω εναν πελωριο τιτλο για καθε topic και ποιος ακουει τον gast....
-
05-09-07 16:42 #4
Φυστικοβουτηρο εχω ενα απο τα ΑΒ Βασιλοπουλος.Γευση δε θυμαμαι. Λεω ομως να το αντικαταστησω με Μερεντα ή Νutella. (Μuscleboss μη φωναζεις... )
Bodybuilding.gr
-
05-09-07 16:47 #5Αρχικό μήνυμα απο Sourlas
-
02-02-09 17:58 #6
- Εγγραφή
- 21-06-2008
- Περ.
- Ναύπλιο
- Μηνύματα
- 4.833
Φυστικοβούτυρο(έψαξα στο φόρουμ με όλους τους πιθανούς αναγραμματισμούς καθότι την έχετε σκοτώσει κατά καιρούς τη λέξη και δε βρήκα άντίστοιχο τόπικ παρά μόνο σε συνταγές-διατροφές κλπ. αν το search δε δούλεψε στείλ'τε λινκ)
Το φυστικοβούτυρο επινοήθηκε από τον Αμερικανικής καταγωγής γιατρό και χορτοφάγο Dr John Harvey Kellogg το1894 ως μια θρεπτική και ευκολόπεπτη υγιεινή τροφή για τους ασθενείς του. Παρά το όνομα του, το φυστικοβούτυρο δεν περιέχει καθόλου βούτυρο ή άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το φυστικοβούτυρο συνήθως περιέχει φυστίκια, αλάτι και μερικές φορές γαλακτοματοποιητή. (Αν και σε πολλά προιόντα βάζουν διάφορες προσμίξεις μέχρι και σοκολάτα κλπ)
Θετικά:
Το φυστικοβούτυρο είναι μιά τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε, η οποία ειναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό του ανθρώπινου οργανισμού και καταπολεμά τον καρκίνο, Βιταμίνη Β3 που βοηθά τον οργανισμό στην επισκευή των κυττάρων, περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και φυτικά ακόρεστα (μονακόρεστα και πολυακόρεστα) λιπαρά («καλά» λιπαρά) που ανεβάζουν την καλή χοληστερίνη/ρίχνουν την κακή/αδυνατίζουν/βοηθάνε στη λίμπιντο/πρωτεινοσύνθεση κλπ, σίδηρο, ασβέστιο, Resveratrol που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιγηραντική διαδικασία και καταπολεμά τα βακτήρια/ιούς/μύκητες, p-coumaric οξύ που συμβάλλει στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών και νευροεκφυλιστικών ασθενειών, νιασίνη που καταπολεμά το αλτσχάιμερ, φυτικές ίνες που είναι κατά του καρκίνου/παχυσαρκίας κλπ.
Συμφωνα με έρευνες, η χρησιμοποίηση φυστικοβούτυρου και άλλων ξηρών καρπών από τον γυναικείο πληθυσμό, μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο παρουσίασης διαβήτη τύπου 2.
Αρνητικά
το θέμα είναι ότι δυστυχώς κανονικό φυστικοβούτυρο δεν υπάρχει, ή πιο σωστά, δύσκολα βρίσκεται στην ελλάδα (επίσης δε βρήκα στα ελληνικά επαρκή στοιχεία όταν έψαξα) και όταν βρείτε είναι πανάκριβο. το επεξεργασμένο φυστικοβούτυρο έχει και "κακά" λίπη.
επίσης περιέχουν πολλά συντηρητικά, αρωματοποιητές κλπ που είναι επικίνδυνα για την υγεία ειδικά η αφλατοξινη Β1 που είναι πολύ τοξική και καρκινογόνος ουσία.
[για τις αφλατοξίνες: http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_aflatoxins.htm αν το διαβάσετε μη φρικάρετε ο ρούλης τρώει συνέχεια και δεν έχει πάθει τίποτα ]
πρόσφατα βρέθηκε σαλμονέλα σε φυστικοβούτυρο και έστειλε 500 άτομα στο νοσοκομείο με 6 θανάτους. η εταιρεία kellogs μάζεψε (υποτίθεται όλα) τα προβληματικά προιόντα που περιέιχαν φυστικοβούτυρο απο κριτσίνια μέχρι και σοκολάτες.
ανάλογα με τη χρησή(ώρα-ποσότητα) μπορεί να αυξήσει το πάχος και να δυσκολέψει τον ύπνο.
Κατανάλωση
προσωπικά πιστεύω μία χρήση του στυλ 1-2 κουταλάκια του γλυκού τη μερα ή κάθε δεύτερη μέρα είναι οκ
αν και δε μου αρέσει πολύ από μόνο του, συνδοιάζεται πολύ ωραία με μέλι, μερέντα, σε σάντουιτς, γλυκά, σαλάτες και πολλά άλλα. το χρησιμοποιώ πάντα όταν φτιάχνω μπάρες πρωτεΐνης γιατί εκτός των άλλων "δένει" το μείγμα.
απόφυγετέ το μεταπροπονητικά και πριν τον ύπνο.
[τα περισσότερα τα βρήκα σε διάφορα site ελληνικά και ξένα, σχετικά με θέματα υγείας. προσθέστε κι εσείς ότι ξέρετε]
copyright
-
02-02-09 18:22 #7
- Εγγραφή
- 02-02-2008
- Περ.
- xrysoupoli
- Μηνύματα
- 190
ωραιος γιατι για το φυστικοβουτηρο ειχα μαυρα μεσανυχτα
παντως στις ΗΠΑ πρεπει να γινεται μεγαλη καταναλωσηTHEN WE WILL FIGHT IN SHADE
-
02-02-09 19:02 #8
- Εγγραφή
- 21-06-2008
- Περ.
- Ναύπλιο
- Μηνύματα
- 4.833
Αρχικό μήνυμα απο stavro
-
02-02-09 19:18 #9
εγώ αποφεύγω το φυστικοβούτυρο που έχουνε τα σούπερ γιατί έχει μέσα δεξτρόζες και συντηρητικά, πέρνω βιολογικό φυστικοβούτυρο και ελπίζω να είναι κοβλε το βάζω στα αλμυρά σάντουιτς μου και τα σπάει!!
-
02-02-09 19:29 #10
- Εγγραφή
- 03-11-2007
- Μηνύματα
- 5.638
πέρνω βιολογικό φυστικοβούτυρο
Πηρα και εγω βιολογικο ειχε τοσο αλατι μεσα που αλατι κανονικο να φας λιγοτερη αλμυρα θα παρεις
-
02-02-09 19:35 #11
- Εγγραφή
- 13-05-2005
- Περ.
- Patra
- Μηνύματα
- 19
Αρχικό μήνυμα απο tezaman
Καλο ειναι να βαζουμε ορισμενη ποσοτητα μεσα ωστε να μην αφηνει κομματια και να το ανακατευουμε λιγο με ενα κουταλι. Αν καποιος θελει μπορει να βαλει τα φυστικια σε ενα σουρωτηρι και να τα ανακατεψει καλα ωστε να φυγει το πολυ αλατι πριν τα αλεσει.
-
02-02-09 19:43 #12
- Εγγραφή
- 21-06-2008
- Περ.
- Ναύπλιο
- Μηνύματα
- 4.833
το καλύτερο είναι να φάτε τα φυστίκια έτσι ωμά, αυτά που είναι ανάλατα και ακαβούρδιστα.
αν κάποιος θέλει να φτιάξει καλύτερα μικρή ποσότητα γιατί χάνει τα θρεπτικά του όσο μένει.
βάλτε μερικά φυστίκια στο μούλτι + λίγο λάδι (όχι ελαιόλαδο καλύτερα) + οτι άλλο αγαπάτε πχ αλάτι/μπανάνα/παγωτό και πάει λέγοντας
-
02-02-09 19:52 #13Αρχικό μήνυμα απο RUHL
-
02-02-09 19:53 #14
- Εγγραφή
- 03-11-2007
- Μηνύματα
- 5.638
το καλύτερο είναι να φάτε τα φυστίκια έτσι ωμά,
Ψηστε τα στο τηγανι δεν θελει λαδι η τιποτα τετοιο απλο ψησιμο και μπορεις να τα φας ουτε αλατια ουτε δεξροζες ουτε τιποτα
-
02-02-09 19:56 #15
- Εγγραφή
- 21-06-2008
- Περ.
- Ναύπλιο
- Μηνύματα
- 4.833
εγώ τα τρώω ωμά άνετα. γούστα είναι αυτά. θα το δοκιμάσω το τηγάνι